Nu är den här, Hoola Bandoola Bands live-skiva från turnén 1996!  
1996 återförenade vi Hoola Bandoola Band efter 20 års uppehåll. Det var vi sju som var med från början: Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Peter Clemmedson, Arne Franck, Per-Ove Kellgren, Povel Randén och Håkan Skytte plus Bernt Andersson på orgel, dragspel och munspel och Mats Persson på slagverk, gitarr och sång.
Vi gjorde ungefär femtio konserter i Sverige, Danmark och Norge (och var tvungna att tacka nej till turné på Grönland av tidsskäl). Vi spelade för nära 200 000 mänskor.
Vi spelade in konserterna i Landskrona (som också blev ett tv-program), Mal-
mö och Göteborg och gjorde ett urval. Här är resultatet.
Själv tycker jag att detta är den bästa Hoola Bandoolaskivan nånsin: de bästa sångerna, bäst spelade och sjungna, den bästa inspelningstekniken. Och det finns bilder på omslaget som visar att vi alla, den sommaren, också var vackrare än nånsin förr (eller senare).
Det har tagit lång tid att få skivan färdig. Tekniska problem, demokratiska procedurer, tidsbrist och Björns sjukdom försenade arbetet. När vi nu ger ut skivan är det naturligtvis för att vi vill visa att Hoola Bandoola Band 1996 var ett himla bra band. Men också för att vi tror att texterna fortfarande har nånting att säga.
Skivan är också en dokumentation av det som blev Björns sista, stora turné.
Här är den alltså: en ny skiva med ett gammalt band. Hoppas ni gillar musiken.


Mikael Wiehe. Malmö i maj 1999